PAU I UNIVERSITAT

1.PROVA D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT

La informació relativa a la PROVA D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT es pot trobar en el portal de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. 

La prova té 2 fases:
1. En la FASE OBLIGATÒRIA l'alumnat s'examina de 5 matèries:
4 comuns per a tot l'alumnat:
  • Llengua Castellana i Literatura II.
  • Valencià: Llengua i literatura II.
  • Història d'Espanya o Història de la Filosofia
  • Primera llengua estrangera II (la cursada en Batxillerat) .
1 de les assignatures troncals generals de modalitat cursada:
  • Ciències: Matemàtiques II o Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II
  • Humanitats Llatí II.
  • Ciències Socials: Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II.
  • Arts: Fonaments de l'Art II.
La qualificació d'esta fase és la mitjana de les notes dels 5 exàmens i haurà de ser igual o superior a 4 punts.
La NOTA D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT (NAU) serà la mitjana ponderada establida per normativa: el 60% per a la qualificació final de batxillerat i el 40% per a la nota de la fase obligatòria de la PAU:
Nota d’accés (NAU)= (0,6 * Nota Mitjana Batxillera) + (0,4 * Nota Fase Obligatòria)
S'entendrà que la prova d'accés s'haurà superat quan el resultat d'esta ponderació siga igual o superior a 5 punts.
Esta nota té validesa indefinida i és sobre 10.

2. La FASE VOLUNTÀRIA és una fase completament opcional, però altament recomanable si la carrera que es vol estudiar està molt sol·licitada ja que permet sumar fins a 4 punts a la nota d'accés (és a dir, augmentar la nota d'admissió fins a un màxim de 14) 
Si et presentes a esta Fase deus consultar les taules de ponderació buscant el grau universitari que t'interessa en la taula, i veient les matèries que la universitat ha designat com a vàlides per a pujar nota.
Per a cada assignatura la universitat indica un paràmetre de ponderació, normalment un 0,1 o un 0,2 que es multiplica per la nota que es trau en l'examen d'esta matèria per a obtindre els punts que sumes (requisit imprescindible traure un 5 o més perquè en cas contrari, no es té en compte)  La llei marca que et pots presentar a un mínim de 2 i un màxim de 4 matèries de la Fase Voluntària, tenint en compte les 2 matèries que proporcionen la major pujada.




NAT (NOTA D’ACCÉS A LES TITULACIONS) = NAU + [ponderació x M1 fase voluntària PAU] + [ponderació x M2 fase voluntària PAU]
  • Matèries M1 i M2: dos millors qualificacions de les assignatures de modalitat aprovades en la fase específica de les PAU una vegada ponderades per 0,1 o 0,2, segons les vinculacions de les matèries de segon de batxillerat als diferents graus.
  • En funció de les matèries de modalitat examinades en la fase específica i la seua vinculació al grau, es poden obtindre diferents NAT per accedir a diferents graus.
  • 🙋L’assignatura troncal general vinculada a modalitat (Mat II, MACSII, Llatí II i Fonaments de l’Art II) de la Fase Obligatòria puntua dues vegades: per a calcular la mitjana de les 5 de la Fase Obligatòria i també pondera automàticament en la Fase Voluntària (en aquelles titulacions en què pondere). 



2. NOTES DE TALL

  • Totes les notes de tall publicades són sobre 14 punts
  • És la mateixa per als alumnes que provenen de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Superior, ja que tots accedeixen per la mateixa quota (Quota General)
  • No té a veure amb la dificultat del grau universitari. Està relacionat amb les places que ofereix cada Universitat i del nombre d'estudiants que les sol·liciten, és a dir, és el resultat de la concurrència competitiva (relació oferta demanda)
  • Són sempre del curs anterior i fan referència a l'última persona que va ser admesa en eixe grau universitari. És a dir, l'alumne que es queda amb l'última plaça estableix la nota de tall per a eixa universitat i carrera
  • Cada any varien, és a dir, no són fixes i només cal tindre en compte com a referència i orientació. Però allò més habitual és que oscil·len un poc cap amunt o cap avall.
  • Existeixen només per a les universitats públiques. En les universitats privades no sol haver-hi nota de tall.
  • 🙋No deixes d'optar a una carrera que t'interessa perquè cregues que no arribaràs a la nota de tall de l'últim curs. Així que a l'hora de realitzar la preinscripció, posa la carrera que més t'interessa en primer lloc i les altres en orde decreixent segons el seu interés per a tu.


**QUOTA ESPORTISTA ALT NIVELL
La Comunitat Valenciana reservarà, per a les persones esportistes d’elit d’alta competició que reunisquen els requisits acadèmics corresponents, un 5 % de les places disponibles en les universitats del sistema universitari valencià i, addicionalment, el 5 % de les places corresponents als ensenyaments de ciències de l’activitat física i de l’esport, fisioteràpia i, si és el cas, grau en mestre en Educació Primària, menció especialista en Educació Física.



3. PREINSCRIPCIÓ. ACCÉS A LA UNIVERSITAT
És el procediment d'admissió que serveix per a ordenar per nota d'accés als estudiants que demanen plaça en un grau. Les universitats públiques valencianes i els seus centres adscrits fan la preinscripció conjuntament, per això, cada estudiant només pot presentar una única preinscripció al districte universitari valencià.
En el portal de la Conselleria encontrarà informació sobre calendari i preinscripció de la Comunitat Valenciana.




4. ESTRUCTURA DELS ESTUDIS UNIVERSITARIS
L'estructura d'estudis universitaris a Espanya, adaptada a la posada en marxa de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) , comprén tres nivells formatius: grau, màster i doctorat.



5. ESTUDIAR A LA UNIVERSITAT








6. RECURSOS QUE ET PODEN AJUDAR SI NO SAPS QUE ESTUDIAR
QUE ESTUDIAR. RECERCA DE TITULACIONS. Registro de Universidades, Centros y Títulos (RUCT)
El RUCT ha sigut creat per a proporcionar la informació més rellevant sobre les universitats, centres i els títols que conformen el sistema universitari espanyol, en el que consten inscrits els nous títols de Grau, Màster i Doctorat oficials.


Este qüestionari té com a objecte orientar-te per a l'elecció de la teua futura carrera universitària.


TEST D'INTERESSOS UNIVERSITARIS per a identificar interessos professionals unversitarios ja que es presenten activitats i continguts acadèmics de les distintes carreres universitàries. Amb este qüestionari s'obté un gràfic de les preguntes contestades classificades per branques d'estudi
PAU I UNIVERSITAT PAU I UNIVERSITAT Reviewed by Departament Orientació IES nª 1 Complejo Educativo Cheste on mayo 16, 2020 Rating: 5
Imágenes del tema: luoman. Con la tecnología de Blogger.